top of page

Vergoedingen bij de zorgverzekeraars

Praktijk ALAVERDY is aangesloten bij de beroepsorganisatie VBAG  (Vereniging ter Bevordering van Alternative Geneeswijze). Aansluiting bij VBAG garandeert dat therapeuten HBO geschoold zijn en volledig werken volgens de natuurgerichte principes. 

Na mijn HBO opleiding bij de Academie Voor Chinese Geneeswijze Qing Bai in Nijmegen  heb ik  mijn kennis en kunde uitgebreid door een aantal opleidingen te volgen aan de Wat Po Medical School in Bangkok, Thailand en Medische Basiskennis opleiding op HBO niveau bij Total Health in Eindhoven.

Sinds 1984 zorgt de VBAG in belang van een patient dat de kwaliteit van haar leden gewaarborgd blijft en dat zij meeprofessionaliseren in de ontwikkelingen van deze tijd. Dit wordt gedaan door middel van o.a. strenge selectiecriteria waaronder opleiding, een registratiesysteem, beroepscode, een klacht- en tuchtregeling en de verplichte bij- en nascholing. Meer over de eisen die VBAG stelt aan zijn therapeuten vindt u hier op de website van de vereniging.

Voorts spaant VBAG zich in om de natuurgeneeskunde een vaste plek in de gezondheidszorg te geven en zoekt hij actief het overleg met andere beroepsverenigingen, zorgverzekeraars en andere relevante partijen.

 

Afhankelijk van waar en hoe u verzekerd bent, kunt u bij uw zorgverzekeraar de natuurgeneeskundige consulten van VBAG therapeuten gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed krijgen. Voor meer informatie neem contact op met uw zorgverzekeraar. 

Om teleurstelling te voorkomen raad ik u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen of de Shiatsu behandelingen vergoed worden vanuit uw polis pakket.

bottom of page